„DŠR Lančić – Knapić“ obilježilo „24. svjetski dan pješačenja“
Administrator
/ Categories: Vijesti

„DŠR Lančić – Knapić“ obilježilo „24. svjetski dan pješačenja“

Pješačka ruta: Knapić – Skradnjak – Žgano vino – Prigorec – Izletište Jarki

„Društvo za športsku rekreaciju Lančić – Knapić“  je u nedjelju 25.10.2015. povodom „24. svjetskog dana pješačenja“ organiziralo grupno pješačenje rutom: Knapić – Skradnjak - Žgano vino – Prigorec – Izletište Jarki. Pješačenju se odazvalo 40 rekreativaca svih uzrasta i podjednake zastupljenosti oba spola iz Ivanca, Zagreba, Oroslavja, Lepoglave, Gečkovca, Vuglovca, Ivanečkog Naselja, Vinice i Lančić - Knapića. Cilj akcije bio je pješačenje u prirodi čim većeg broja sudionika i promocija pješačenja kao učinkovitog i jeftinog oblika fizičke aktivnosti, namijenjenog osobama svih životnih dobi.

Pješačenje do „Izletišta i skijališta Jarki“ uz kraće stanke je trajalo dva sata. Jarki su se smjestili na sjevernom obronku planine Ivanščice, iznad grada Ivanca, a u blizini sela Prigorca. Tijekom cijele godine, Jarki su nezaobilazno odmorište planinara, a svi željni aktivnosti ili odmora na otvorenom, u prirodi, na „Izletištu Jarki“ će zasigurno pronaći ono što traže. Zimi, iznimno povoljan položaj u sjenovitoj sjevernoj kotlini zaslužan je za dugo zadržavanje snježnog pokrivača, na radost svih ljubitelja zimskih sportova.

Nakon pješačenja slijedio je odmor i druženje, a sudionici su se prema želji okrijepili i nešto pojeli iz bogate ponude u ugostiteljskom objektu.


Rekreacija: Viseća kuglana i pikado

Nakon toga se održalo rekreativno natjecanje u visećoj kuglani i pikadu, a troje najboljih u muškoj i ženskoj kategoriji bili su nagrađeni medaljama, dok su pobjednici u svim disciplinama primili lijepe nagrade „Izletišta Jarki“. Medalje je predao predsjednik „DŠR Lančić-Knapić“ – Vinko Harjač, a prigodne poklone vlasnik „Izletišta Jarki“ – Josip Harjač.


REZULTATI najboljih po kategorijama:


PIKADO (žene)
1.Jasmina Burek (SD Stubica) – 34 boda (pripetavanje – 38 bodova)
2.Suzana Fodrek (DŠR Lančić – Knapić) – 34 boda (pripetavanje – 34 boda)
3.Brankica Kušen (Individualka – Ivanec) – 29 bodova


PIKADO (muški)
1.Damir Fodrek (DŠR Lančić – Knapić) – 40 bodova
2. Tomislav Vuglovečki (DŠR Lančić – Knapić) – 39 bodova
3. Dragan Galić (Individualac – Zagreb) – 38 bodova


VISEĆA KUGLANA (žene)
1.Branka Habek (DŠR Lančić – Knapić) – 14 čunjeva
2.Brankica Kušen (Individualka – Ivanec) – 13 čunjeva (pripetavanje – 12 čunjeva)
3.Lilijana Papić (SD Stubica) – 13 čunjeva (pripetavanje – 11 čunjeva)


VISEĆA KUGLANA (muški)
1.Mario Surjak (DŠR Lančić –Knapić) – 27 čunjeva
2.Josip Surjak (Individualac – Lančić) – 21 čunj
3.Tin Burek (SD Stubica) – 16 čunjeva


POPIS SUDIONIKA


„Društvo za športsku rekreaciju Lančić – Knapić“ zahvaljuje se „IZLETIŠTU I SKIJALIŠTU JARKI“ na suradnji i gostoljubivosti.


IZLETIŠTE JARKI - facebook


IZLETIŠTE JARKI – web



O „Svjetskom danu pješačenja“

Svjetska asocijacija „Sport za sve“ TAFISA od 1991. godine promovira i organizira „Svjetski dan pješačenja“ kao jednu od najznačajnijih svjetskih manifestacija u koju se aktivno uključuje veliki broj zemalja svijeta. Manifestacija se organizira tijekom mjeseca listopada u vikend dane. Manifestacija potiče ekološku svijest o potrebi očuvanja prirode, a sa druge strane propagira pješačenje kao učinkovit i jeftin oblik fizičke aktivnosti, namijenjen osobama svih životnih dobi. Udruge i organizacije sportske rekreacije organiziraju obilježavanje ovog Dana programom pješačenja u prirodi do planinskih vrhova, izletišta ili pješačkim turama određenih ruta. Često se organiziraju dodatni zabavno rekreacijski programi na odredištu pješačenja.



Pješačenje - jedna od temeljnih rekreativnih aktivnosti „DŠR Lančić – Knapić“

Organizirano pješačenje za sve uzraste je jedna od temeljnih rekreativnih aktivnosti zacrtanih u godišnjem planu rada „DŠR Lančić – Knapić“.

Ove se godine „DŠR Lančić – Knapić“ po prvi puta uključilo u akciju pješačenja povodom obilježavanja „Svjetskog dana pješačenja“ u mjesecu listopadu, dok redovito i tradicionalno održava svoje "PJEŠAČENJE NA BLAGDAN SVETA TRI KRALJA“ (u 2015. godini sudjelovalo 250 rekreativaca) i uključuje se u pješačenje u organizaciji „HPD Ivančica – Ivanec“ u mjesecu srpnju: – „AKCIJA KRETANJE - ZDRAVLJE NA PLANINU IVANŠČICU“ (u 2015. godini akciju organizirano pohodilo 40 članova DŠR Lančić-Knapić).


Previous Article NAJAVA: DŠR Lančić-Knapić organizira pješačenje i rekreaciju povodom „24. svjetskog dana pješačenja“
Next Article "11. hrvatski festival sportske rekreacije žena - Delnice": ekipa DŠR Lančić-Knapić osvojila 2. mjesto
Print
15126 Rate this article:
No rating

Documents to download

Please login or register to post comments.

Theme picker

Archive