30 godina postojanja „DŠR Lančić – Knapić“
Administrator
/ Categories: Vijesti

30 godina postojanja „DŠR Lančić – Knapić“

10.05.1986. - 10.05.2016. 
Nakon završetka gradnje društvenog doma u Mjesnoj zajednici Lančić-Knapić, 1986. godine počelo se razmišljati kako i na koji način mještanima pružiti što raznovrsniji i zanimljiviji društveni život koji bi ih na trenutke odvojio od svakodnevnih poslova i obaveza. Tako se došlo na ideju da se pokrene Društvo koje će objediniti društveni i sportski život, a to može samo društvo za sportsku rekreaciju.30.03.1986. godine sazvan je prvi informativni sastanak svih mještana, a inicijatori su bili Vinko Harjač, Božo Lančić i Ivan Hančić, koji su prije toga prikupili informacije o zadacima i obvezama takvog društva. Na taj sastanak odazvao se veliki broj mještana Lančić-Knapića kojima je predočen cilj i mogućnost osnivanja takvog društva, te su se svi usuglasili o osnivanju istog. Stoga je odmah formiran inicijativni odbor koji je pripremio sve potrebne podatke i materijale, te je sazvana osnivačka skupština. U inicijativnom odboru bili su: Slavko Bukvić, Ivan Vitez, Željko Videc, Zvonko Slivar, Drago Lončar, Božo Lančić, Ivan Hančić, Vinko Harjač, Ivan Friščić i Ivan Harjač. Zatim su dati zadaci pojedinim članovima toga odbora da stupe u kontakt sa predstavnicima Općinskog saveza sportske rekreacije Ivanec i članovima nekih aktivnijih društava i od njih prikupe potrebne informacije i potrebnu dokumentaciju za osnivanje Društva. Na prikupljanju svega potrebnoga radilo se ubrzano jer se željelo čim prije započeti sa radom i aktivnostima.


Osnivačka skupština sazvana je 10.05.1986. godine na kojoj su osim velikog broja mještana Lančić-Knapića bili predstavnici Općinskog saveza sportske rekreacije Ivanec, predstavnici "Partizana" Ivanec i SOFK-e Ivanec.Na osnivačkoj skupštini predsjedao je Slavko Bukvić, a svi prisutni su upoznati sa ciljevima takvog društva i statutom istog, pa je nakon toga jednoglasno donesena odluka: Osniva se "Društvo za sportsku rekreaciju Partizan Lančić-Knapić". Po donošenju oluke predloženi su: program rada i financijski plan, te članovi Izvršnog odbora, Samoupravne kontrole i Disciplinske komisije. U prvom Izvršnom odboru bili su: Zvonko Slivar – predsjednik Društva, Božo Lančić – dopredsjednik, Vinko Harjač - tajnik, Ivan Hančić – blagajnik i članovi: Željko Videc, Ivan Vitez, Nevenka Kelemen, Ivan Harjač, Slavko Bukvić, Drago Lončar i Branko Hančić. Izvršni odbor brinuo je o radu Društva – sudjelovanju na natjecanjima, provođenju organizacije natjecanja, uređenju vlastitog prostora, financijskim ulaganjima; odnosno o svim aktivnostima u Društvu.


Tako je sa radom počelo Društvo koje će sve više napredovati i dokazivati se na svim poljima sportske rekreacije s ciljem da što više svojih članova i mještana Lančić-Knapića zainteresira i uključi u razne sportsko - rekreativne sadržaje.


 

BILTEN – 30 GODINA „DŠR LANČIĆ – KNAPIĆ“
Previous Article Wings for Life World Run - Zadar
Next Article NAJAVA: "5. malonogometni turnir mještana Lančić – Knapića"
Print
5279 Rate this article:
No rating
Please login or register to post comments.

Theme picker