„9. pješačenje na blagdan Sveta tri kralja“: po ledenoj kiši i snijegu pješačilo 56 rekreativaca.

Objavljeno ponedjeljak, 7. siječnja 2019.

„9. pješačenje na blagdan Sveta tri kralja“: po ledenoj kiši i snijegu pješačilo 56 rekreativaca.

U Lančić-Knapić pristigli su rekreativci svih uzrasta i podjednake zastupljenosti oba spola iz cijele Varaždinske županije, pa i šire. Okupljanje je bilo ujutro pred društvenim domom u Knapiću, a pješačilo se rutom: Knapić – Pišće – Risje - Žgano vino – Skradnjak – Vrhi - Knapić, koja je s povratkom ukupno iznosila 9 kilometara (pješačenje je sa stankama trajalo četiri sata).

Na Žganom vinu (na pola puta), na već pripremljenom punktu, čekala je logistika DŠR-a s toplim čajem, kuhanim vinom i domaćim delicijama (suhim kobasicama, prezbuštom, špekom, lukom, kosanom mašću, a bilo je tu i lovačke kobasice - jegera.)

 Odmor je potrajao oko pola sata, a zatim je slijedio povratak drugom stazom preko Skradnjaka i Vrha do društvenog doma u Knapiću.

Nakon pješačenja slijedio je domjenak u društvenom domu u Knapiću - kuhani grah s kobasicama i suhim mesom, te okrijepa.

U ugodnom društvu nastavljeno je druženje i zabava do večernjih sati.

Za ovu masovnu rekreativnu manifestaciju organizatori iz DŠR Lančić-Knapić primaju niz pohvala, jer ovakvu vrstu pješačenja (šetnje prekrasnim zagorskim krajolicima – šumom, bregima, uz vinograde i kljeti…) mogu proći svi uzrasti bez obzira na stupanj tjelesne spremnosti, a sve uz druženje i dobru zabavu.

Ovogodišnje pješačenje obilježio je u početku izuzetno loše vrijeme (kiša, snijeg) koje je trajalo sve do „Žganog vina“ gdje ih je uz iznenađenje i veselje svih prisutnih dočekalo sunce, koje ih je na povratku pratilo cijelim putem. Loše vrijeme je jedini razlog zbog čega je ove godine bio nešto slabiji odaziv, ali i unatoč tome one „uporne“ rekreativce, ništa nije moglo spriječiti da nastave tradiciju pješačenja na blagdan "Sveta tri kralja".

 

Manifestaciju „9. pješačenje na blagdan Sveta tri kralja“ podržala je „Turistička zajednica Grada Ivanca“.

 

Rate this article:
Nema ocjene
Komentari (-)Pogledano (1448)
blog comments powered by Disqus