2. pješačenje na blagdan "Sveta tri kralja"

Objavljeno petak, 6. siječnja 2012.

2. pješačenje na blagdan "Sveta tri kralja"

"Društvo za športsku rekreaciju Lančić-Knapić" je u petak 06.01.2012.godine na blagdan sveta Tri kralja održao svoje tradicionalno pješačenje. U ovoj opsežnoj akciji sudjelovalo je 75 rekreativaca koji su se službeno prijavili u društvenom domu u Knapiću i još tridesetak rekreativaca koji su se spontano priključili pješačenju, tako da se može kazati da je ukupno pješačilo oko stotinjak sudionika.

Okupljanje je bilo ujutro pred društvenim domom u Knapiću. Vrijeme je bilo idealno.
Pješačilo se dvjema rutama. Dužom rutom, Knapić – Pišće - Risje- Žgano vino – Skradnjak - Knapić, koja je s povratkom iznosila oko 10 kilometara, pješačila je većina sudionika, dok je kraćom rutom koja je iznosila oko 4 kilometra, pješačio manji dio sudionika.

Sudionika pješačenja bilo je odasvud iz Varaždinske i Međimurske županije.

Najmlađa sudionica pješačenja bila je Marijeta Habek sa 7 godina, koja je samostalno propješačila cijelu dužu stazu.

Za sudionike duže rute, na Žganom vinu, na već pripremljenom punktu, bio je odmor od pola sata uz kuhano vino, topli čaj i domaće delicije.

Slijedio je povratak, silazilo se kroz velikim djelom zahtjevne biciklističke staze, kroz šumu do Skradnjaka, pa sve do društvenog doma u Knapiću, gdje je sudionike već čekao pripremljeni kuhani grah sa suhim mesom, gemišti i sokovi.

U ugodnom društvu, u društvenom domu, nastavljeno je druženje, a veselu atmosferu dodatno je zagrijao popularni glazbeni sastav Faringaši, tako da se tog popodneva još pjevalo i plesalo u društvenom domu u Knapiću, a neki od sudionika pješačenja iskazali su potrebu da se odmah najave za pješačenje i slijedeće godine na "Tri kralja".

Rate this article:
5.0
Komentari (-)Pogledano (4831)
blog comments powered by Disqus