4. pješačenje na blagdan "Sveta tri kralja": sudjelovalo preko 200 rekreativaca
Administrator
/ Categories: Vijesti

4. pješačenje na blagdan "Sveta tri kralja": sudjelovalo preko 200 rekreativaca

"Društvo za športsku rekreaciju Lančić-Knapić" je u ponedjeljak 06.01.2014.godine na blagdan sveta Tri kralja održalo svoje četvrto tradicionalno pješačenje. Vremenski uvjeti bili su vrlo dobri, organizatori su napravili dobru propagandu događaja unatrag mjesec dana, te je i odaziv sudionika bio iznad svih očekivanja: preko 200 rekreativaca iz Varaždinske i Međimurske županije, pa čak i iz susjedne države Slovenije, došlo je u Lančić-Knapić.

Lovrečan, Lepoglava, Meljan, Ivanečko Naselje, Čakovec, Varaždin, Nedeljanec, Vojnovec, Kaniža, Jakopovec, Jerovec, Vinica, Kučan Gornji, Gečkovec, Ivanečki Vrhovec, Brežice (SLO), Brezova Gora, Koretinec, Ivanec i Lančić-Knapić: neka su od mjesta odakle su u ivanečki kraj pristigli rekreativci svih uzrasta i podjednake zastupljenosti oba spola.

Okupljanje je bilo ujutro pred društvenim domom u Knapiću. Nakon kavice i rakijice za zagrijavanje pješačilo se rutom: Knapić – Pišće – Risje - Žgano vino – Skradnjak - Knapić, koja je s povratkom ukupno iznosila 10 kilometara (pješačenje je sa stankama trajalo oko 3 i pol sata).

Na Žganom vinu (na pola puta), na već pripremljenom punktu, čekala je logistika DŠR-a s kuhanim vinom, toplim čajem i domaćim delicijama: prezbuštom, špekom, lukom, kosanom mašću, a bilo je tu i poznatog ivanečkog jegera. Odmor je potrajao nešto više od pola sata, a zatim je slijedio povratak drugom stazom.

U povratku se prolazilo kroz vinorodni brijeg Skradnjak, gdje je rekreativce čekalo iznenađenje kod kljeti Zlatka Golubića: "barikade" na putu i  doček uz gitaru (Duci), klipiće i odlična vina ovoga kraja.

Nakon pješačenja slijedio je domjenak u društvenom domu u Knapiću - 120 litara kuhanog graha s kobasicama, špekom i prsnim vršcima; kojeg je pripremio glavni kuhar Stjepan Slivar uz asistenciju Josipa Čičeka. Za okrjepu nakon pješačenja gemišt je tekao u potocima, a bilo je i raznih bezalkoholnih pića. Za djecu su organizatori pripremili i slatkiše.

U ugodnom društvu nastavljeno je druženje, a veselu atmosferu razbuktao je popularni glazbeni sastav Faringaši, tako da se tog popodneva još naveliko pjevalo i plesalo u društvenom domu u Knapiću.

Spomenimo da je ovo događanje iz godinu u godinu sve više i više posjećeno. Ove godine je DŠR Lančić-Knapić pripremio za sjedenje i donju i gornju halu društvenog doma da se ljudi nakon pješačenja mogu malo odmoriti i svi kapaciteti bili su popunjeni do posljednjeg mjesta. Od malog pješačenja (30 sudionika) koje je započelo 2011. godine, ovaj događaj prerastao je u nešto zaista veliko, a za što organizatori iz DŠR Lančić-Knapić primaju niz pohvala, jer ovakvu vrstu pješačenja (šetnje prekrasnim zagorskim krajolicima – šumom, bregima, uz gorice i kljeti…) mogu proći zaista svi bez obzira na dob i stupanj tjelesne spremnosti, a sve uz druženje i dobru zabavu.

Predsjednik i tajnik DŠR-a - Vinko Harjač i Mario Surjak, zahvaljuju se članovima DŠR-a i mještanima Lančić-Knapića koji su na bilo koji način pomogli u realizaciji ovog velikog događanja, a sve goste pozivaju da se u još većom broju odazovu slijedeće godine na "5. pješačenje na Tri kralja".


Previous Article NAJAVA: Poziv na izbornu skupštinu "DŠR Lančić - Knapić"
Next Article "Keindl Sport – Zimska cross liga Lužec 2013.-2014." (1. - 4. kolo)
Print
5323 Rate this article:
4.0
Please login or register to post comments.

Theme picker