Obilježeno 25 godina postojanja DŠR Lančić-Knapić

Objavljeno subota, 14. svibnja 2011.

Obilježeno 25 godina postojanja DŠR Lančić-Knapić

U subotu 14.05.2011. godine u društvenom domu u Knapiću održana je svečana sjednica "Društva za športsku rekreaciju Lančić-Knapić" povodom obilježavanja 25 godina postojanja.

U sklopu programa predstavljen je bilten izdan povodom tog jubileja u kojem je u skraćenom obliku predstavljen rad Društva od osnivanja 1986. godine pa sve do današnjih dana. Bilten su pripremili predsjednik DŠR-a Vinko Harjač i tajnik Mario Surjak.

Nakon čitanja biltena otvorena je diskusija u kojoj su se za riječ javili Stjepan Hudoletnjak iz DŠR Salinovec, Čedomir Bračko predsjednik Gradskog vijeća Grada Ivanca, Nikola Sedlar – predsjednik UŠR Stažnjevec, Boris Gotal – tajnik Zajednice športskih udruga Grada Ivanca i dugogodišnji djelatnici u sportskoj rekreaciji u bivšoj Općini Ivanec - Ivan Bakarić i Branko Lončar. Svi govornici osvrnuli su se na bogatu povijest DŠR-a Lančić-Knapić i zaželjeli mu sve najbolje u daljnjem radu.

Nakon pohvalnih riječi dodijeljene su zahvalnice dugogodišnjim članovima i prijateljima Društva. Zahvalnice je predao predsjednik DŠR-a Vinko Harjač, a primili su ih prisutni: Drago Lončar, Ivan Friščić, Ivan Hančić, Ivan Harjač, Vinko Slivar, Juraj Fodrek, Zvonko Slivar, Božo Lančić, Dejan Hrg, Josip Harjač, Zvonko Habek, Ivan Kušteljega, predstavnici DŠR Salinovec, UŠR Stažnjevec, DŠR Ivanec, Grada Ivanca, "Hrvatskog saveza sportske rekreacije Šport za sve", Mjesnog odbora Lančić- Knapića, te Ivan Bakarić i Branko Lončar. U ime Ivana Matuze zahvalnicu je primio njegov sin, Siniša Matuza – potpredsjednik DŠR Lančić-Knapić, novopečeni otac, koji je u Društvo odmah učlanio svog sina Frana – starog dva dana. Naknadno će se predati zahvalnice odsutnima sa sjednice: Anđeli Slivar, Stjepanu Slivaru, predstavniku Ambalaže Ivanec i Nikoli Niševiću. Također će se, posthumno, dodijeliti zahvalnice članovima obitelji Branka Hančića i Franje Hrga.

Poslije dodjele zahvalnica, obavljena je službena predaja prijelaznog pehara u sportskim susretima "Stari – Mladi" u kojima su sudjelovali mještani Lančić-Knapića (53 učesnika u 16 sportskih i rekreativnih disciplina). Kapetanu pobjednika "Starih" – Damiru Fodreku, pehar je uručio Stjepan Hudoletnjak u svojstvu predstavnika "Hrvatskog saveza sportske rekreacije Šport za sve".

Kada je svečani dio programa završio slijedio je kulturni dio i nastup "Glumačke družine Komedijaši" iz Stažnjevca koji djeluju u sklopu UŠR Stažnjevec. Glumačka družina oduševila je i do suza nasmijala prisutnu publiku sa svoje dvije kraće humoristične predstave – "Ljubav prek plota" i "Štefa ide v autoškolu".

U pauzi između dvaju predstava Stažnjevčana, poetski nastup sa svojim pjesmama izveli su Mario Surjak i Vinko Slivar – koji je izveo i pjesmu nedavno preminulog kulturnog i sportskog djelatnika Franje Hrga. Također su u izvedbi Ivana Harjača pročitane dvije pjesme odsutnog Borisa Klarića.

Programu povodom 25 godina postojanja prisustvovali su brojni mještani, uzvanici, članovi i simpatizeri DŠR-a. Velika hala u društvenom domu kapaciteta 130 sjedećih mjesta bila je dupkom puna, dok se van nje nalazilo još pedesetak ljudi. Te večeri je kroz društveni dom procirkuliralo dvjestotinjak ljudi koji su se družili i dobro zabavljali. DŠR je za sve prisutne pripremio prigodni domjenak – kotlovinu, kobasice, odojka, jarića, kolače i 220 litara vina. Uz jedan od najpopularnijih muzičkih sastava u ovom kraju, Faringaše, fešta je trajala do ranih jutarnjih sati.

DŠR Lančić-Knapić zahvaljuje se svim članovima, simpatizerima, sponzorima, donatorima, prijateljima Društva i ostalima koji su pomogli da se program obilježavanja 25 godina postojanja DŠR-a Lančić-Knapić održi.

BILTEN - 25 GODINA "DŠR LANČIĆ - KNAPIĆ"


Rate this article:
Nema ocjene
Komentari (-)Pogledano (2769)

Dokumenti

blog comments powered by Disqus