„10. jubilarno pješačenje na blagdan Sveta tri kralja“: na pješačenju prijavljeno 182 sudionika.
Administrator
/ Categories: Vijesti

„10. jubilarno pješačenje na blagdan Sveta tri kralja“: na pješačenju prijavljeno 182 sudionika.

"Društvo za športsku rekreaciju Lančić-Knapić" je u ponedjeljak 06.01.2020. godine na blagdan "Sveta tri kralja" održalo svoje 10. tradicionalno pješačenje kojemu se, odazvalo 200- njak rekreativaca .

U Lančić-Knapić pristigli su rekreativci svih uzrasta i podjednake zastupljenosti oba spola iz cijele Varaždinske županije, pa i šire ( Ivanec, Gečkovec , Vinica, G. Vratno , Hrašćica, Ljubešćica, Višnjica, Jerovec, Cerje Nebojse, Sračinec, Beletinec,Margečan, Varaždin, Prigorec, Lepoglava,Čret, Kučan Marof, Bednja, Vinica Breg, Koretinec, Šenkovec,). U pješačenju je sudjelovao i velik broj domaćih rekreativaca iz Lančić – Knapića.

Okupljanje je bilo ujutro ispred društvenog doma u Knapiću, gdje je za sudionike pripremljena kava, sok, “nešto kratkog”. U 09.00 sati sudionicima se obratio predsjednik DŠR Lančić – Knapić Vinko Harjač, te se krenulo sa pješačenjem rutom: Knapić – Pišće – Risje - Žgano vino – Skradnjak – Vrhi - Knapić, koja je s povratkom ukupno iznosila 9 kilometara (pješačenje je sa stankama trajalo oko 3 i pol sata).

Na Žganom vinu (na pola puta), na već pripremljenom punktu, čekala je logistika DŠR-a s toplim čajem, kuhanim vinom i domaćim delicijama: suhim kobasicama, „prezbuštom“, „špekom“, lukom, kosanom mašću, a bilo je tu i lovačke kobasice – jegera .  Odmor je potrajao oko sat vremena, a zatim uz pratnju žive muzike slijedio je povratak drugom stazom preko Skradnjaka i Vrha do društvenog doma u Knapiću.

Nakon pješačenja u 13.00 sati, slijedio je domjenak u društvenom domu u Knapiću, gdje je organizator pripremio  sarmu sa pire krumpirom, za sve sudionike.

U ugodnom društvu nastavljeno je druženje i zabava do večernjih sati.

Za ovu masovnu rekreativnu manifestaciju organizatori iz DŠR Lančić-Knapić primili su niz pohvala, jer ovakvu vrstu pješačenja (šetnje prekrasnim zagorskim krajolicima – šumom, bregima, uz vinograde i kljeti…) mogu proći svi uzrasti bez obzira na stupanj tjelesne spremnosti, a sve uz druženje i dobru zabavu.

Ovogodišnje pješačenje obilježilo je izuzetno lijepo vrijeme za pješačenje (sunčano vrijeme , temp. od 0 do 2 stupnja) te ništa nije moglo spriječiti oko dvjestotinjak rekreativaca da nastave tradiciju pješačenja na blagdan Sveta tri kralja u Lančić-Knapiću.

Previous Article "37. turnir u beli u Lančić-Knapiću". Pobjedu odnio kartaški par Murić Goran i Buder Marko.
Next Article NAJAVA: „ 38. turnir u beli u Lančić – Knapiću “
Print
184 Rate this article:
No rating
Please login or register to post comments.

Theme picker

Archive