"40. međunarodni supermaraton Zagreb - Čazma" (61 km)
Administrator
/ Categories: Vijesti

"40. međunarodni supermaraton Zagreb - Čazma" (61 km)

U nedjelju 22.03.2015. u organizaciji Grada Čazme, Športske zajednice Grada Čazme i Turističke zajednice Grada Čazme održan je "40. međunarodni supermaraton Zagreb – Čazma: Od Kaptola do Kaptola", dužine 61 km i 350 m. Ukupno je startalo 88 trkača iz Hrvatske, Slovenije, Bosne i Hercegovine i Mađarske, a 80 trkača je utrku završilo u limitu od 7 sati. Među njima bio je i Mario Surjak – član DŠR Lančić – Knapić, koji je utrku završio na 24. mjestu u ukupnom poretku s vremenom 5:33:56. U svojoj starosnoj kategoriji M30 (30 do 39 godina) - Surjak je osvojio 3. mjesto.


Međunarodni atletski supermaraton Zagreb - Čazma "Od Kaptola do Kaptola" na simboličan način spaja dva grada, Zagreb i Čazmu, dva Kaptola i dvije županije, Zagrebačku i Bjelovarsko-bilogorsku.

Supermaraton ulazi u red najstarijih sportskih manifestacija u državi. Trči se od 1976. godine i samo se jedne godine utrka nije održala, zbog neposredne ratne opasnosti.

Najduža je cestovna utrka u Hrvatskoj i jedina utrka koja ima start u glavnom gradu Hrvatske, a cilj u drugoj županiji.

Održava se po pravilima Europske i Svjetske atletske federacije. Ovo je ne samo vrhunski međunarodni sportski događaj uvršten u međunarodni kalendar atletskih utrka, već i prava turistička, kulturna i zabavna manifestacija.

Trkači su u nedjelju 22.03.2015. krenuli iz Zagreba, s Trga Josipa bana Jelačića, i trasom dugom 61 kilometara i 350 metara stigli do cilja u Čazmi.

Trasa utrke: Trg bana Jelačića – Jurišićeva – Fraškovićeva – Vlaška – Maksimirska – Avenija Dubrava, Dubrava, Sesvete – Dugo Selo – Božjakovina – Lupoglav – Kloštar Ivanić – Šumećani – Dapci – Bosiljevo – Čazma.

NAJBOLJI MUŠKI:  1. Robert Radojković, 2.Janos Zabari, 3. Marjan Zupančić

NAJBOLJE ŽENE: 1. Neža Mravlje, 2.Marija Vrajić, 3. Veronika Jurišić

UKUPNI REZULTATI

REZULTATI PO KATEGORIJAMA

NASLOVNA FOTOGRAFIJA by 3sporta.com

FOTOGRAFIJEPrevious Article Stolnoteniski turniri u Salinovcu i Prigorcu
Next Article "1. stolnoteniski turnir za članove DŠR Lančić - Knapić": pobjednik Marijan Harjač
Print
8975 Rate this article:
2.7
Please login or register to post comments.

Theme picker

Archive