Završila ljetna trkačka liga - "Vinskim putevima Lančić – Knapića": pobjednici Mario Surjak i Marina Lančić
Administrator
/ Categories: Vijesti

Završila ljetna trkačka liga - "Vinskim putevima Lančić – Knapića": pobjednici Mario Surjak i Marina Lančić

U srijedu 27.08.2014., u organizaciji "Društva za športsku rekreaciju Lančić - Knapić", održavanjem četvrtog kola završila je "Ljetna trkačka liga: Vinskim putevima Lančić – Knapića". Ukupni pobjednik lige u muškoj konkurenciji je Mario Surjak (DŠR Lančić - Knapić), drugi je bio Josip Jakop (TK Ivančica Ivanec), a treći Jurica Putarek (TK Ivančica Ivanec). Ukupna pobjednica lige u ženskoj konkurenciji je Marina Lančić (DŠR Lančić - Knapić), druga je bila Petra Kraš (DŠR Lančić - Knapić), a treća Jasminka Kovač (Individualac - Bednja).

Nakon održane utrke četvrtog kola slijedilo je proglašenje ukupno najboljih u muškoj i ženskoj konkurenciji koji su primili medalje. Svi sudionici lige primili su diplome za sudjelovanje. Slijedila je okrepa, jela s roštilja, kolači, klipići i veselo druženje za kraj lige ispod nadstrešnice na Skradnjaku.

U četvrtom kolu na stazi dužine 2,5 kilometara, nastupilo je 30 trkača (24 – muških, 6 – žena). Ukupno najbolji u 4. kolu kod muških bili su: 1.Josip Lacković (AK Sloboda Varaždin), 2.Goran Strelec (TK Ivančica Ivanec), 3.Josip Fodrek (DŠR Lančić - Knapić). Žene: 1. Jasminka Kovač (Individualac - Bednja), 2.Petra Kraš (DŠR Lančić - Knapić), 3.Marina Lančić (DŠR Lančić – Knapić).

Na ligi je ukupno sudjelovalo 33 trkača iz Lepoglave, Ivanca, Salinovca, Oštrica, Lovrečana, Ivanečkog Vrhovca, Bednje, Stažnjevca, Žarovnice  i Lančić - Knapića. Trkači su nastupali za slijedeće klubove i društva: Atletski klub Sloboda - Varaždin, Trkački klub Ivančica - Ivanec, USR Lepoglava  i Društvo za športsku rekreaciju Lančić – Knapić. Ostali trkači prijavili su se za utrku kao individualci. Rekord staze kod muških u 4. kolu postavio je Josip Lacković - 9:24, a kod žena također u 4.kolu Jasminka Kovač - 13:13.

U sklopu zadnjeg kola održano je i prvenstvo Lančić-Knapića u trčanju za članove DŠR Lančić-Knapić i mještane Lančić-Knapića. Između onih koji su se prijavili u ovoj konkurenciji, 1.mjesto osvojio je Nikola Grabar, 2.mjesto zauzeo je Luka Lančić, a 3.mjesto osvojio je Ivan Županić. Ovo natjecanje je bilo vrlo atraktivno pošto su trčali mnogi koji to već dugo nisu radili i bilo je vrlo zanimljivo.

U organizaciji utrke sudjelovalo je brojno društvo organizatora iz članstva DŠR Lančić – Knapić. Nakon svake utrke slijedilo je ugodno druženje pod nadstrešnicom na Skradnjaku, a glavni sponzori četvrtog kola bili su Luka Lančić, kljet Ivana Harjača i kljet Vinka Harjača. Za pripremu roštilja pobrinula se kljet Vlade Baneka. Ostali sponzori proteklih kola bile su kljeti Jurice Severa, Zvonka Slivara i Mire Županića. Svi oni su na proglašenju primili zahvalnice za pomoć u organizaciji lige. DŠR Lančić-Knapić također se zahvaljuje Mirjani Hrupek na kolačima i Dragici Lančić na klipićima. Unaprijed se ispričavamo svima koje smo možda zaboravili spomenuti. Nagrade (medalje, diplome i zahvalnice) trkačima i sponzorima dodijelio je predsjednik DŠR Lančić – Knapić: Vinko Harjač.

Za kraj lige još jednom istaknimo ideju pokretanja lige. Od "neki negda" mještani Lančić - Knapića bi metaforički "bežali" od "hiže" na vinorodne "brege" - Vrhe i Skradnjak k svojim kljetima da si uz druženje i okrepu "počinu" od svakodnevice. Održanom ligom, organizatori iz Društva za športsku rekreaciju Lančić – Knapić nastavili su tradiciju doslovnog, a ne metaforičkog, trčanja na "brege": od Knapića preko Vrha sve do Skradnjaka.

Društvo za športsku rekreaciju Lančić – Knapić zahvaljuje se na odazivu trkačima, sponzorima, organizatorima i svim ostalim ljudima dobre volje koji su na bilo koji način sudjelovali u proteklim druženjima u Knapiću, na Vrhima i Skradnjaku.

Rezultati - 4.kolo

Ukupni rezultati nakon završene lige - muški

Ukupni rezultati nakon završene lige – žene

Prvenstvo Lančić-Knapića - rezultati


Previous Article Polumaraton Trail utrka - Sveti Križ Začretje
Next Article 3. biciklijada - Med Skrajski bregi
Print
8039 Rate this article:
No rating

Documents to download

Please login or register to post comments.

Theme picker

Archive