„12. pješačenje na blagdan Sveta tri kralja“: po prekrasnom vremenu na pješačenju sudjelovalo 200-njak rekreativaca.

Published on nedjelja, 8. siječnja 2023.

„12. pješačenje na blagdan Sveta tri kralja“: po prekrasnom vremenu na pješačenju sudjelovalo 200-njak rekreativaca.

U Lančić-Knapić pristigli su rekreativci svih uzrasta i podjednake zastupljenosti oba spola iz cijele Varaždinske , Međimurske i Krapinsko – Zagorske županije. U pješačenju je sudjelovao i velik broj domaćih rekreativaca iz Lančić – Knapića.

 

Okupljanje je bilo ujutro pred društvenim domom u Knapiću, a pješačilo se rutom: Knapić – Pišće – Risje - Žgano vino – Skradnjak – Vrhi - Knapić, koja je s povratkom ukupno iznosila 9 kilometara (pješačenje je sa stankama trajalo oko 3 i pol sata).

 

Na Žganom vinu (na pola puta), na već pripremljenom punktu, čekala je ponovno odlično pripremljena logistika DŠR-a s toplim čajem, kuhanim vinom i domaćim delicijama: suhim kobasicama, „prezbuštom“, „špekom“, lukom, kosanom mašću, a bilo je tu i lovačke kobasice - jegera. Odmor je potrajao oko pola sata, a zatim je slijedio povratak drugom stazom preko Skradnjaka i Vrha do društvenog doma u Knapiću.

 

Nakon pješačenja slijedio je domjenak u društvenom domu u Knapiću - kuhani grah s kobasicama i suhim mesom, te okrijepa.

 

U ugodnom društvu nastavljeno je druženje i zabava do večernjih sati, a za što se pobrinuo TS MISTERI.

 

Za ovu masovnu rekreativnu manifestaciju organizatori iz DŠR Lančić-Knapić primaju niz pohvala, jer ovakvu vrstu pješačenja (šetnje prekrasnim zagorskim krajolicima – šumom, bregima, uz vinograde i kljeti…) mogu proći svi uzrasti bez obzira na stupanj tjelesne spremnosti, a sve uz druženje i dobru zabavu.

 

Ovogodišnje pješačenje obilježilo je prekrasno sunčano vrijeme i visoke temperature, te dobro društvo i zabava koji su bili dovoljan razlog zašto je trebalo sudjelovati na „12. pješačenju na blagdan Sveta tri kralja“.

 

Manifestaciju „12. pješačenje na blagdan Sveta tri kralja“ je ove godine podržao „ Grad Ivanec „ i „Turistička zajednica Grada Ivanca“.

Rate this article:
No rating
Comments (0)Number of views (85)

Author: Administrator

Categories: Vijesti

Tags:

Print
Please login or register to post comments.

Theme picker