„13. pješačenje na blagdan Sveta tri kralja“: po prekrasnom vremenu na pješačenju sudjelovalo 250 rekreativaca

Published on ponedjeljak, 15. siječnja 2024.

„13. pješačenje na blagdan Sveta tri kralja“: po prekrasnom vremenu na pješačenju sudjelovalo 250 rekreativaca

Planinari, izletnici i rekreativci su se u velikom broju odazvali tradicionalnom pješačenju na blagdan Sveta tri kralja koje je ove godine bilo pomaknuto na 14. siječnja zbog loših vremenskih uvjeta na sam blagdan.

Na startnoj poziciji kod društvenog doma u Knapiću okupilo oko 250 sudionika iz cijele Varaždinske, Međimurske i okolnih županija.

Nakon pozdravnih riječi dopredsjednika DŠR-a Žarka Hrkača, sudionici su se u dobrom raspoloženju uputili na 9 kilometara dugo pješačenje rutom Knapić - Pišće - Risje - Žgano vino - Skradnjak - Vrhi - Knapić. Pješačenje je sa stankama trajalo i 3 i pol sata.

Velikom odazivu i vedrom raspoloženju svakako je pogodovalo pravo zimsko, hladno, ali i ugodno vrijeme pa je prva ovogodišnja rekreativna šetnja protekla u ugodnom druženju.

Na Žganom vinu, na tradicionalnom punktu, sudionike je čekala uvijek dobro raspoložena logika DŠR-a s toplim čajem, kuhanim vinom i raznim domaćim delicijama. Odmor je trajao nekih pola sata te je slijedio povratak prema društvenom domu.

U istom tonu nastavljeno je i nakon povratka u Knapić, gdje su u mjesnom društvenom domu snage povratili gulašom od divljači te zabavu, sve do 18 sati, nastavili druženjem uz glazbu tamburaškog sastava Mamurluk.

Ovom manifestacijom DŠR Lančić-Knapić na najbolji je način otvorio svoj ovogodišnji kalendar rekreativnih manifestacija za sve generacije. Među njima je upravo ovo pješačenje laganom rekreativnom stazom, pogodnom za sve dobne skupine.

Manifestaciju je i ove godine podržao Grad Ivanec zajedno s Turističkom zajednicom grada Ivanca.

Rate this article:
No rating
Comments (0)Number of views (119)

Author: Administrator

Categories: Vijesti

Tags:

Print
Please login or register to post comments.

Theme picker