Kada će biti predstavljen projekt „Sportsko-rekreacijskog centra“ u Lančić–Knapiću? Kronologija.

Published on četvrtak, 15. prosinca 2016.

Kada će biti predstavljen projekt „Sportsko-rekreacijskog centra“ u Lančić–Knapiću? Kronologija.

Na „Aktualnom satu“ ivanečkog „Gradskog vijeća“ 23.11.2016. postavljeno je pitanje: „Do kuda se došlo s aktivnostima vezanim uz izgradnju i uređenje sportsko rekreacijskog centra u Lančiću?“ S obzirom na to pitanje i gradonačelnikov odgovor, objavljujemo cijelu kronologiju javnih zapisa o tome pitanju.


14.02.2015. Redovna godišnja skupština „DŠR Lančić-Knapić“

U subotu 14.02.2015. godine u društvenom domu u Knapiću održana je redovna godišnja skupština "Društva za športsku rekreaciju Lančić – Knapić". Skupštini je prisustvovao gradonačelnik grada Ivanca – Milorad Batinić, koji je pred svima prisutnima izjavio „da će se  najesen 2015. godine otvoriti rasprava o projektu uređenja„Sportsko-rekreacijskog centra“ u Lančić – Knapiću  i to na način da će ga prezentirati u društvenom domu u Knapiću i pozvati sve građane da se u raspravu uključe svojim prijedlozima te izraze svoje mišljenje o tomu kakav SRC žele“.


01.03.2015. Ivanečke novine br. 73. Ožujak 2015.

NASLOV: „Najesen predstavljanje projekta sportsko – rekreacijskog centra“.

TEKST ISPOD FOTOGRAFIJE:

M. Batinić: "Projekt uređenja sportsko-rekreacijskog centra u Lančić-Knapiću najesen će biti prezentiran u društvenom domu u Knapiću.

ČLANAK:

-Zahvaljujem svim građanima koji su za potrebe uređenja budućeg sportsko-rekreacijskog centra u Lančić – Knapiću svoje zemljište Gradu Ivancu darovali ili mu ga poklonili po vrlo korektnoj cijeni. Zahvaljujući tomu, Grad je dosad (zajedno s Matišićevim bajerom) ušao u posjed oko 15.000 četvornih metara površina na kojima će se graditi SRC, s asfaltiranim sportskim i dječjim igralištem. Sporne su još samo dvije parcele kako bismo "zaokružili" cijeli planirani obuhvat budućeg centra. Do ljeta će biti dovršeno idejno rješenje, a najesen ćemo otvoriti raspravu o projektu njegovog uređenja i to na način da ćemo ga prezentirati u društvenom domu u Knapiću i pozvati sve građane da se u raspravu uključe svojim prijedlozima te izraze svoje mišljenje o tomu kakav SRC žele.

To je brojnim okupljenim rekreativcima na godišnjoj skupštini DŠR-a Lančić-Knapić održanoj u subotu 14.veljače, poručio gradonačelnik Milorad Batinić te im uputio čestitke na mnoštvu provedenih aktivnosti koje ovaj DŠR svrstavaju u sam hrvatski vrh sportske rekreacije.

Na potpori Grada zahvalio je predsjednik DŠR-a Vinko Harjač te poručio da će, kad projekt krene (a to će, realno, uslijediti u drugoj polovici iduće, 2016. godine) mještani pružiti svu moguću pomoć, pa i pomoć u radovima. (ljr)


23.11.2016. Gradsko vijeće Ivanec - Aktualni sat.

Pitanje vijećnika:

Franjo Dukarić: Do kuda se došlo s aktivnostima vezanim uz izgradnju i uređenje sportsko rekreacijskog centra u Lančiću?

Milorad Batinić: Što se tiče aktivnosti oko sportsko rekreacijske zone u Lančiću, već smo prije o tome govorili. Riješeni su imovinsko-pravni odnosi, jedan dio zemljišta građani su darovali, onaj dio parcela koji je pod vodom, a drugi dio zemljišta Grad je otkupio. Još je jedna čestica sporna, čeka se sudska dražba. Izrada idejnog rješenja je u tijeku, prije nismo mogli prići dok nismo uspjeli riješiti imovinsko-pravne odnose. Naručeno je idejno rješenje i geodetska podloga radi same realizacije projekta i nadamo se da bi to trebalo biti, prema informacije koje imamo, tijekom 12. mjeseca napravljeno. Prezentirati će se mještanima naselja Lančić, a ukoliko postoji potreba možemo i Gradskom vijeću prezentirati. Do sada je po nekim projekcijama 150.000,00 kuna utrošeno, i otkup zemljišta i ovaj dio što se tiče dijela troškova koji su bili vezani za geodetske podloge, s time da tu nije uračunata cijena vrijednosti zemljišta koje je poklonjeno, onaj dio parcela koji je bio pod vodom.


Foto naslovnice: Screenshot Ivanečke novine br. 93.

Rate this article:
No rating
Comments (0)Number of views (9214)

Author: Administrator

Categories: Vijesti, Izdvojeno

Tags:

Print
Please login or register to post comments.

Theme picker